Så packar du porslin och glas inför flytt

flyttfirma helsingborg

Så packar du porslin och glas inför flytt

Oavsett om du har en dyr servis, fina vinglas eller helt vanligt vardagsporslin som tallrikar och glas så är det såklart jättetråkigt om de går sönder i en flytt. Även om glasen och porslinet inte är så värdefulla har du kanske valt ut dem med omsorg. Som flyttfirma i Helsingborg har vi professionella råd och tips för hur du packar porslin och glas tryggt och säkert inför flytt så att inget går sönder i onödan.

Tips från flyttfirma för hur du packar ömtåligt gods

Som flyttfirma med erfarenhet av många flyttar har vi professionella råd och tips för hur du bäst packar ömtåligt porslin och glas. Bor du i eller i närheten av Helsingborg kan du när du anlitar oss få både checklistor och olika praktiska instruktioner för hur du ska packa. Vi kan även tillhandahålla flyttkartonger i bra kvalitet. Vi har även annat packningsmaterial som silkespapper med mera som du har nytta av till din flytt.
Förutom porslin och glas har du säkert många andra saker som räknas som ömtåligt gods. Det kan vara prydnadsföremål, konst eller andra dyrbara eller ömtåliga saker. Alla dessa saker måste packas varsamt och genomtänkt för att inte skadas när vi som flyttfirma ska bära dina flyttkartonger.

Att packa tallrikar och assietter

Vi har ett riktigt bra tips för hur du ska packa tallrikar och assietter inför din flytt. Undvik att trava tallrikarna och ställ dem istället stående på högkant. Tyngden blir då bättre fördelad i flyttlådan och du undviker att botten ger vika på flyttkartongen.
Se till så att tallrikarna och assietterna inte har kontakt med varandra genom att ha något slags papper som silkespapper emellan. Tidningspapper kan funka men tänk på att de kan färga av sig med trycksvärta och kan i värsta fall ge missfärgningar som är svåra att få bort.
Fyll kartongen ordentligt med extra packningsmaterial så att det inte bildas tomrum som kan få sakerna att flyttas omkring i lådan vid en flytt.

Att packa glas och koppar

Här gäller det att tänka på ett annat sätt när du placerar glas och koppar i flyttkartongen. Glas och koppar håller bättre när de staplas på varandra istället för att du lägger dem ner i kartongen. Du undviker då att glasen går sönder utav tyngden av andra föremål ovanpå. Glas och koppar ska inte heller ha direktkontakt utan det behövs skyddande papper runt om och inuti.
Ett tips är att be om tomma vinkartonger med sex fickor från Systembolaget. Då får staplarna av glas och koppar bättre stöd i flyttkartongen.
Även här gäller det att fylla kartongen ordentligt med extra packningsmaterial. Så att det inte bildas tomrum som kan få glasen eller kopparna att flyttas omkring i lådan vid en flytt.

Vi hjälper dig med packningen – Flyttfirma Helsingborg

Bor du i eller omkring Helsingborg och ska flytta kan du anlita flyttfirma i Helsingborg så hjälper vi dig med packningen. Vi packar allt, även ditt ömtåliga gods snabbt, effektivt, säkert och tryggt. Det ska vara enkelt att flytta och det ska vara tryggt och säkert för hela flyttlasset.